HBV

Om oss

HBV är en inköpsfunktion, helägd av 360 medlemsbolag, som i huvudsak består av Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Vi genomför samordnade upphandlingar och upprättar ramavtal för produkter och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter. Med drygt 40 ramavtalsområden hjälper vi dagligen våra medlemsbolag att förvalta och utveckla boendet för sina hyresgäster.

Markerad produkt

Produkter

Nyheter

Jobberbjudanden

Businessman using magnifying glass to recruit people 3D renderin

Inköpsstrateg

Som inköpsstrateg på HBV arbetar du med att genomföra upphandlingar enligt LOU, framför allt inom fastighetsförvaltning för våra uppdragsgivare, tillika medlemmar och övriga associerade och externa kunder.

Inköpsstrateg på HBV är en expertroll. Din utmaning är att hitta bästa möjliga lösning för uppdragsgivaren. I rollen ingår att ständigt hålla sig ajour med vad som händer på marknaden vad gäller produkter, leverantörer och miljö.

Tjänsten innebär arbete med våra ramavtal, det vill säga samordnade upphandlingar för varor och tjänster. Ett vanligt inslag i arbetet är att projektleda inköpsprocessen och leda möten med referensgrupper, uppdragsgivare och leverantörer.

Du agerar även rådgivare i upphandlingsfrågor åt våra medlemmar. Att hålla i utbildning och information om upphandlingar kan komma att ingå i rollen. Med Sveriges kommunala bostadsbolag som uppdragsgivare får du garanterat utmanande och omväxlande uppdrag.

Läs mer »
Group of business people and software developers working as a te

Ekonomiadministratör

Har du erfarenhet av att arbeta med elektronisk fakturahantering och på ett pedagogiskt och serviceorienterat sätt informera medlemmar/kunder och leverantörer om hur det fungerar? Gillar du dessutom att aktivt delta i digital utveckling av system och arbetsrutiner? Då tror vi att du är vår nästa kollega.
Exempel på arbetsuppgifter och med ansvar för en egen region.
Hantering av e-faktureringen in och ut från verksamheten.
Hantera kreditkontroller samt kreditfakturering.
Hantering av påminnelser, inkassokrav samt räntefakturor.
Rapportering samt analysarbete.
Agera support och stöd för övriga avdelningar.
Guida och informera beställare/kunder via telefon och epost.
Medverka vid kundbesök.
Vara delaktig i vidareutvecklingen av system och arbetsrutiner.
Vara behjälplig via telefon och epost gällande kund- och leverantörsfrågor.

Läs mer »
Elegant Woman Using Mobile Phone in startup office building

Strategisk kommunikatör

Våra medlemmar är i huvudsak kommunala bostadsbolag vilket kräver en passion för de allmännyttiga bostadsbolagens roll i samhället och hur ett offentligt inköpsarbete kan förverkliga våra medlemmars mål om ett bättre boende för sina hyresgäster.

Tjänsten
Som strategisk kommunikatör vid HBV tillhör du en av bolagets centrala funktioner och har till syfte att stödja HBVs syfte och mål. Tillsammans med de andra kommunikatörerna på HBV ansvarar du övergripande för både den interna och externa kommunikationen med medlemmar, leverantörer, partners och andra intressenter. Att arbeta som kommunikatör på HBV är både händelserikt och varierande då arbetsuppgifterna är såväl strategiska som operativa. Tjänsten är placerad på vår affärsavdelning.

Läs mer »

Kontakta oss

Scroll to Top