5 fördelar med ett godare kaffe på jobbet

Det finns många goda anledningar till att verkligen satsa på att skapa en bättre kaffeupplevelse på arbetsplatsen. Nedan har vi på Beans in Cup samlat en handfull av dem:

  1. Det ökar trivseln bland medarbetarna

Sverige är ett av världens mest kaffekonsumerande länder. Då många svenskar arbetar heltid innebär det alltså att en betydande del av kaffekonsumtionen sker på våra arbetsplatser.

Trots detta är det många anställda som är missnöjda med det kaffe som finns på deras jobbet. Något som vi på Beans in Cup också märker då den vanligaste önskan från våra kunder är en kaffelösning som äntligen klarar av att leverera gott kaffe.

Genom att satsa på en förstklassig kaffelösning kan du således öka trivseln bland dina medarbetare!

  1. Det ger ett professionellt intryck

Det är inte enbart dina medarbetare som kan dra nytta av en professionell och välsmakande kaffelösning. Om det ofta finns kunder och andra besökare på din arbetsplats bidrar kaffet till att skapa ett professionellt intryck av verksamheten.

  1. Det medför många hälsofördelar

Visste du att det finns en mängd olika hälsofördelar med att dricka kaffe varje dag? Som exempel bidrar kaffe till att:

  • Du blir på bättre humör
  • Du löper mindre risk att bli deprimerad
  • Du får lättare att lära dig nya saker
  • Du får bättre reaktionsförmåga
  • Du kan förbättra dina träningsresultat
  1. Det ökar effektiviteten

Under 2018 lät tidningen Kollega räkna ut hur många timmar om året som en genomsnittlig kaffedrickare faktiskt väntar på kaffe. Och du kommer troligtvis finna resultatet väldigt häpnadsväckande!

Man kom fram till att en genomsnittlig kaffedrickare tillbringade hela 12 timmar och 40 minuter per år med att vänta på kaffemaskinen på jobbet. Bryter man ned detta så innebär det att över en timme i månaden går åt till att vänta på kaffe. Det är många ineffektiva timmar på ett år. Genom att skaffa en professionell kaffemaskin som snabbt maler och tillreder en god kopp kaffe, kan du således minska den tid som du och dina medarbetare väntar på kaffe varje år

  1. Det är fördelaktigt för ert CSR-arbete

Här på Beans in Cup anser vi att ett bra kaffe inte bara ska smaka gott, utan även göra gott för både människor och miljö. Något som ett tredjeparts-certifierat kaffe gör. Genom att satsa på en professionell kaffelösning som bidrar till en positiv miljö- och samhällsutveckling, kan ni således förbättra organisationens CSR.

Vill du veta mer om den perfekta kaffelösningen för just din arbetsplats? Kontakta oss på www.beansincup.se.

Scroll to Top